Wonen en woonomgeving

De woonvereniging beschikt over 34 huurappartementen. Het gaat om levensloopbestendige 3-kamerwoningen van circa 100 m²: met ruime toiletvoorzieningen en een inpandige serre en berging. De woningen vallen in de sociale huursector en worden verhuurd door woningcoöperatie Stedelink. Daarnaast huren alle leden samen een grote, algemene ruimte.

Nevel Nemas deelt het gebouw met bewoners en medewerkers van Gemiva, een zorginstelling die wonen, zorg en dagactiviteiten aanbiedt. Rondom wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Wij hebben contact met de lagere scholen in de buurt en doen mee, als de scholen iets voor de wijk organiseren. Het wooncomplex staat midden in een nieuwe wijk, aan een groene wandelstrook met veel water, dat aansluit op een park. Maar we wonen ook vlakbij karakteristiek oud landschap:  Midden-Delfland en het Westland. Het is 10 minuten fietsen naar de oude binnenstad van Delft, met de auto enkele minuten naar de A4. De gemeente Delft startte in 2015 een project om de biodiversiteit van het nieuwbouwgebied, de Harnaschpolder, te vergroten. Door enkele bewoners is toen het initiatief genomen om de tuin aan de achterkant van ons gebouw te verrijken met bloemen, kruiden en enkele fruitbomen.

Waarom het fijn is hier te wonen:
Tiny: Ik ben net verhuisd en heb het gevoel, dat ik in een warm bad ben terecht gekomen.
Thea: Ik kom zelf uit een klein huisje, de ruimte van de woning vind ik heerlijk.
Theo: Het feit dat we op een feestdag samen iets gezelligs doen, is toch geweldig. Mijn kinderen zijn ook heel blij, dat ik hier woon.
Mia: Ik geniet zo van het licht, van de luchten en de ondergaande zonnen