Terugblik 2022

Bijgewerkt tot 30 december 2022

Het jaar 2022 werd afgesloten met een heerlijke kerstbrunch.

Sinterkaasavond was een gezellige avond vol met lekkere hapjes en gedichten. Iedereen had een gedichtje meegebracht die allemaal in een grote tas gedaan werden. En in de loop van de avond voorgelezen werden. Daar tussen door 50 vragen over Sinterklaas.  Kortom een heel geslaagde avond met dank aan allen die meegeholpen hebben.

Enkele gedichten:

In mijn schoen zet ik een brief met de vraag,  “Lieve Sint wilt u de wereld verbeteren vandaag”

Dit is de enige wens die ik kan bedenken,  Hopelijk dat de Sint het mij kan schenken.

Is iedereen binnen? Dan kan het Feest beginnen,   De hele woongroep bij elkaar,  Zo gaat dat bijna ieder jaar,

Leuke rijmpjes, gekke grapjes,   Tussendoor eten we lekkere hapjes,

Geen tijd voor ruzie of geklier,   We hebben alleen nog maar plezier. Groetjes van de Sint

Nu het nieuwe F1 seizoen niet zo goed is begonnen voor Max zijn wij hem nu toch aan het volgen. Met een aantal leden gezellig Max aanmoedigen ook al is het vroeg in de ochtend of laat in de avond. Met een drankje en wat lekkers erbij komt het helemaal goed. Op naar de 2 de titel voor Max.

Op tweede paasdag zijn wij door de activiteitencommissie verwend met een overheerlijke brunch. Waarvoor hartelijk dank  aan iedereen die daaraan bijgedragen heeft.

Nadat Ziggo de Formule 1 kwijt raakte zijn we  overgestapt naar Via Play. De race in Australië begon wel erg vroeg. Maar we werden getrakteerd op een heerlijk ontbijt, wat veel goed maakte. Super gezellig zo met z’n allen Max kijken. Nu maar hopen dat hij veel wedstijden wint dit jaar.

De kookgroep heeft een tapas avond georganiseerd. Het was een geweldig karwei om alle ingrediënten voor deze verschillende gerechten in te kopen. De tafels waren gedekt in de kleuren van Spanje en de gerechten vertaald in de Spaanse taal. Al met al hartelijk dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet.

Het jaarlijkse loterijetentje was al weer twee jaar geleden door de coronacrisis. Dit is deze keer dubbel en dwars gevierd met een gezellige avond en heerlijke gerechten bij de Brasserij.

Zoals men in Duitsland in oktober het Oktoberfest houden hebben wij het iets keinere maartfest georganiseerd met 6 lekkere bieren. Dat in combinatie met heerlijke hapjes werd het een zeer geslaagde avond.

14 Maart, Valentijnsdag.  De kookgroep heeft weer geweldig hun best gedaan om er een fijne en gezellige avond van te maken. Dank aan de creatieve personen die de tafels op een bijzondere manier gedekt hebben. Er waren rode hartjes, hartensnoepjes en rozenblaadjes. Op deze manier werd het een super leuke avond.

Wool for Warmth
Onder deze kop stond een artikel in de krant “Delft op Zondag”.
Door een van onze bewoonsters is daarop gereageerd en sindsdien breien een aantal ijverige dames voor daklozen warme mutsen en sjaals. 
De Stichting Wool for Warmth zet zich in voor daklozen in de regio. Ze zijn begonnen in Den Haag en breiden hun activiteiten verder uit naar o.a. Delft, Rotterdam tot op termijn wellicht landelijk. De stichting telt zo’n 125 vrijwilligers die zich allen voor het project inzetten, ieder weer op een ander terrein van de logistieke schakels. 
De “breiclub Nevel Nemas” is blij een bijdrage aan dit mooie initiatief te kunnen leveren.

In het nieuwe jaar begonnen met gezamenlijk koken en eten van een heerlijke chili con carne maaltijd. Dat was na de lange coronatijd een verademing dat je weer gezellig met elkaar eten kan.