Berichten 2019

Bijgewerkt 31 december 2019

Zoals elk jaar worden er levensmiddelen gegeven voor de voedselbank. Ook dit jaar was het weer een mooie hoeveelheid producten die we konden schenken. Iedereen die daaraan meegeholpen heeft hartelijk dank daarvoor.

 

Onderstaande foto’s geven een goed beeld van de sfeervol verlopen happy hour, kerstdagen en oudjaar viering.

Tijdens een workshop Zentangle werden er door een aantal bewoners deze mooie werkstukken gemaakt.

Van Mia hebben we deze mooie foto’s ontvangen over de omgeving met bijzondere luchten.

Hieronder een overzicht van het uitje naar Madurodam.

Samen naar de zoo ja gezellig!! Afgelopen woensdag met een aantal leden naar de Amersfoortse dierentuin geweest. De treinreis was goed gepland, maar zoals het wel meer met de spoorwegen is, werd de planning al gauw overboord gegooid. Na aankomst eerst koffie met wat lekkers en daarna ging iedereen naar zijn of haar favoriete dieren kijken. Een erg mooie tuin met weinig tralies zodat je de dieren goed kon zien. In de middag een paar buien maar dat kon de pret niet drukken. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag dankzij de leden van de postcode loterij.

Ter nagedachtenis aan ons overleden lid Arie Bal, die altijd de haring party organiseerde, hebben we die traditie in ere hersteld. De opkomst van leden die een lekkere haring wilden eten was groot. Voor de andere leen die geen haring lusten waren er lekkerbekken gekocht. Een zeer geslaagd evenement wat we volgend jaar gaan herhalen.

De dag naar sail was een groot succes. Mooi weer en en prachtige zeilschepen. De ingepakte vuurtoren lijkt net een raket die klaar staat om de ruimte ingeschoten te worden.

Bij onze appartementen ligt een tuin die door een aantal leden onderhouden wordt. De laatste jaren wordt hij steeds mooier en kleuriger met alle bloemen en planten die goed verzorgd worden. Dank aan al die vrijwilligers die er veel tijd en energie in stoppen.

Op de woensdag ochtend gaan we regelmatig met een groepje lekker wandelen in de omgeving van Delft. En af en toe ook wat verder weg, onder andere naar het lage bergsche bos in Hillegersberg. En een heerlijk kopje koffie met wat lekkers hoort daarbij. Hieronder wat sfeer foto’s van onze wandelingen.

Op de gluren bij de buren dag hebben wij een aantal bezoekers ontvangen in onze algemene ruimte en samen met de belangstellenden een aantal woningen bezocht. Het was ook voor ons een leuke middag met lekkere cake en leuke activiteiten.

Gluren bij woonvereniging van actieve 50 plussers. 

Op zaterdag 18 mei  doet ook  NEVEL NEMAS in Delft mee aan de Europese Gemeenschappelijk Wonen Dag.  

Van 15.00 tot 17.00 uur staan de deuren open. 

Bezoekadres: Tuindersvaart 62A, 2614 SK Delft. Telefoon:  015-2570 582. www.nevel-nemas.nl.  

Gluren mag vandaag!

Bent u ook nieuwsgierig hoe het is om met actieve 50 plussers in een woonvereniging te wonen? Vandaag kunt u de bewoners het hemd van het lijf vragen. Gratis rondleiding langs de kunstwerken van eigen hand. Potje biljarten kan ook. En natuurlijk bezichtiging van een paar mooie woningen.

Op 26 April heeft een groot aantal leden een mooie stadswandeling, onder leiding van een gids, door delft gemaakt.

Zie de mooie foto impressie hieronder.

Er zijn een groot aantal leden die meespelen in de staatsloterij. Van het geld wat we winnen wordt een etentje georganiseerd. Ditmaal een high wine bij Lionidas. Het was voortreffelijk georganiseerd en erg lekker. Hopelijk winnen we dit jaar weer genoeg voor een evenement in 2020.

Met valentijnsdag is er weer een heerlijke maaltijd bereid door aan aantal koks. De tafels waren feestelijk aangekleed en iedereen had het prima naar zijn zin. Kortom weer een geweldige avond.

Langzamerhand wordt het traditie dat wij snert koken voor onze buren van Gemiva. Deze avonden worden zeer gewaardeerd en afgesloten met een bingo. Op deze manier leer je je buren ook eens op een andere kennen.

De nieuwjaarsbijeenkomst was weer prima verzorgt, met een lekker drankje en verschillende hapjes. Zo werd het weer een heel gezellige bijeenkomst.