Berichten 2023

Bijgewerkt tot 17 mei:

Gepland voor de komende periode:

Bierproeven 1 juni

Happy hour vrijdag 26 mei

Een gratis paasbrunch!! Hoe is dit mogelijk? Bij onze supermarkt kreeg je bij elke 10 euro 1 zegel. Boekje vol? Dan kon je voor 10 euro boodschappen doen. Met flink sparen werd er 200 euro  opgehaald. Dank aan alle mensen die mee gespaard  en geholpen hebben bij deze heerlijke brunch.

Samen met alle loterij spelers lekker uit eten geweest bij de wok. Een heel gezellige avond in een heerlijk ontspannen sfeer. Voor herhaling vatbaar.

Donderdag 2 maart:

Met een groot aan leden weer een heerlijke rode wijn proeverij gehouden. Bijzonder was de eerste fles, daar hoorde een verhaal bij. Een van onze leden was vorig jaar plotseling door een hartstilstand overleden. De fles was cadeau gegeven aan een van de leden en afspraak was dat ze samen een lekker glas wijn zouden nuttigen. Dat hebben we nu bij de proeverij gedaan en op hem geproost. Met een aantal heerlijke versnaperingen was het een gezellig samen zijn. Afgesproken dat de volgende wijn proeverij er een is met wijn zonder alcohol zodat de leden die geen alcohol drinken ook kunnen meedoen. 

Dinsdag 14 februari:

Op Valentijnsdag een heerlijke stamppot avond gehouden met een super lekker toetje. Het was weer een ouderwets gezellige avond. Dank aan iedereen die daaraan bijgedragen heeft.

Datum: 5 februari 2023
Bezoek aan de Porceleyne Fles; Royal Delft
5 februari op de fiets naar de meest bekende aardewerkfabriek van Delft “De Porseleyne Fles”.
We werden ontvangen door Reini, die ook de rondleiding verzorgde. Allereerst 2 video’s waarbij we in een soort tijdmachine ver teruggingen in de Delftse geschiedenis.
Hierna een rondgang in het museum, waarbij we naast zeer waardevolle stukken in diverse kleuren ook het Koninklijk servies van Alexander en Maxima van dichtbij konden bekijken. De rondtoer eindigde in de  productiehallen, waar Reini nog een kleine demonstratie gaf van het gebruik van mallen.
 

Open huis op de wintereditie van GlurenbijdeBuren. We bieden jaarlijks een podium aan en meteen een inkijkje in ons wooncollectief.  50 gasten van buiten hebben op 5 februari met ons kunnen genieten van het mooie trio: The Civilized Band.

Datum: 14 januari 2023

We zijn dit jaar begonnen met een gezellige nieuwjaarsreceptie. Daarbij is de volgende nieuwjaarsboodschap gehouden door onze voorzitter:

Beste allen,

Welkom bij de nieuwjaarsreceptie van Nevel Nemas. Voordat wij gaan proosten op het Nieuwe Jaar staan wij eerst even stil bij de leden die ons in 2022 zijn ontvallen. Zo plotseling overleed Jerry dat hij ons allen in verbijstering achterliet.  Zetta, die al zo lang ziek was, altijd positief bleef, en toen zij meldde naar het hospice te gaan waren we ook verbaasd, ze was nog zo vol in het leven, maar zij heeft het goed aangevoeld en na een liefdevolle verzorging in het hospice is zij na een korte periode daar overleden.  En gelukkig heeft Herman geen lang ziekbed hoeven te hebben. Na een herseninfarct is ook hij ons ontnomen. Zij blijven allen op onze eigen manier in onze herinnering en houden voor hen nu nog een momentje van stilte ………..

Dank allen. Dit jaar hebben we gelukkig geen coronamaatregelen meer. We kunnen alles weer samen delen en beleven. Het jaar 2022 is ook afgesloten met diverse samenkomsten met de kookgroep, de sinterklaasquiz en kerstbrunch en borrel. Ook het meubilair staat weer op de oude vertrouwde plaats. We hebben Annemiek in ons midden mogen verwelkomen. Extra aandacht gaat uit naar degene met een zwakkere gezondheid. Met name Paula en Ton, maar ook Aggie en Fransje. Inmiddels bestaat Nevel Nemas al 16  jaar.  Het 12,5 jarig bestaan hebben we door het vervelende virus niet kunnen vieren. Inmiddels is Nevel Nemas al op aardige puberleeftijd.

En zoals pubers doen , zich vaak afzetten tegen het ouderlijk gezag, zie je dit bij NN ook terug. Er zijn door het virus best wat scheurtjes/barstjes  gekomen in ons samenwonen. Dit is onvermijdelijk, maar met gezond verstand en de wil om samen verder te gaan moet dit gaan lukken. Dan wordt het een kwestie van vertrouwen in en met elkaar, niet dwarsliggen om het dwarsliggen zoals bij echte pubers maar meegaan in hetgeen wat al eerder opgebouwd is en proberen gezamenlijk dit vast te houden. Respect voor elkaar, zonder vooroordeel. Allen hier aanwezig hebben een “rugzakje” zoals men dat noemt. Het leven heeft niet iedereen meegezeten, daar word je door gevormd, gekneed . Het trekt soms zijn wissel hoe je thans in het leven staat.  Ook hier dient begrip voor elkaar te zijn. Zonder oordeel.  Neem elkaar voor lief zoals men is.

Wat gaat 2023 ons brengen?  Het is een onzekere tijd. De oorlog in de Oekraïne speelt daar een grote rol in. Wie dacht daar niets van te merken is bedrogen uitgekomen. Het voorbeeld hiervan is de energiecrisis, die ons allen raakt. Van het  spreekwoord: als de dagen lengen, gaan de nachten strengen hoop ik dat die niet uitkomt en dat  de strenge kou in Amerika ver bij ons vandaan blijft. Gelukkig kunnen we wel  weer bij elkaar komen, de spelletjesavonden en kaartavonden zijn er weer, de maaltijden, de maandborrels etc. Wat dat betreft kunnen we weer als vanouds Nevel Nemas samen beleven.

Het samen beleven moeten we ook samen doen! Niet de een uitsluiten, maar een ieder er bij betrekken. Heb daar oog voor, soms gaat het zo ongemerkt, waardoor de barstjes scheuren kunnen worden en dat willen we toch ten alle tijden voorkomen. Zet je daarvoor in, laat het niet aan een ander over en wijs eventueel iemand erop . Spreek elkander aan, respectvol, maar open. Een samenwonen met 44 bewoners gaat niet vanzelf, daar moet iedereen aan meewerken. Blijf niet hangen in oude rancunes, het is een nieuw jaar, met nieuwe kansen en mogelijkheden . Laten we samen het vertrouwen in elkaar delen.

Bij deze wil ik graag degenen die deze middag verzorgd hebben van harte bedanken voor al het lekkers dat ze weer gehaald en gemaakt hebben! En van dat lekkers gaan we nu genieten. En proosten op een goed en vooral gezond 2023 voor ons allen.

Proost!

Zo als altijd zijn de hapjes en de de drankjes weer prima verzorgd. Onze dank gaat uit naar alle leden die daaraan meegewerkt hebben.