Berichten 2021

Bijgewerkt tot 31 december

Januari:

Door de Corona pandemie zijn veel Neval Nemas activiteiten stilgevallen, maar er wordt door de bewoners – evenals door menig Hollander – veel gewandeld in de nabije landelijke omgeving.

Februari:

De winter doet alsnog en abrupt zijn intrede. Bijna alle bewoners van Nevel Nemas kunnen binnen, vanuit hun appartement genieten van de sneeuw- en ijspret buiten.

In februari vieren wij traditioneel valentijnsdag altijd met heerlijk diner. Door de corona maatregelen kon dit helaas niet plaatsvinden. Daarvoor in de plaats hebben we voor iedereen een boodschap van vriendschap gemaakt. De reacties waren geweldig positief. Wij wensen voor volgend jaar weer een gezellig samenzijn zonder corona.

Maart

Eind maart heeft Nevel Nemas deelgenomen aan een “proeverij”. Geen wijn, maar een zgn zoombijeenkomst (i.v.m Corona) van diverse wooncollectieven in Delft, georganiseerd door TOPdelft namens de gemeente Delft.

Gemeentes worden aangespoord om ook aandacht te besteden aan verschillende nieuwe wooninitiatieven. Er is vraag naar zeker in deze tijd waar eenzaamheid op de loer ligt en oude woonvoorzieningen zijn of worden afgebroken. Wat zijn de alternatieven?

Deelnemende woonverenigingen

5 wooncollectieven uit Delft en Rijswijk participeerden die avond: Centraal Wonen. Taste, Geworteld Wonen (Rijswijk), de Oude Nieuwelaan en Nevel Nemas. Onze woonvereniging is overigens de enige “ouderen” woonvereniging.De avond werd geopend met een plenaire inleiding, een voorstelrondje waarin in circa 4 minuten de woonverenigingen zich voorstelden, geïllustreerd met een aantal foto’s.In de tweede pitch werden de deelnemende wooncollectieven in kamers ingedeeld en was het voor toehoorders mogelijk vragen te stellen.Het project “Geworteld Wonen” uit Rijswijk trok veel aandacht. Rond een centraal gelegen gezamenlijke tuin voltrekt zich het gemeenschapsleven. Voor onze woonvereniging is het belangrijk dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de keuze van nieuwe bewoners. Je moet wel iets hebben met gezamenlijk wonen.Essentieel bij Nevel Nemas is juist de gemeenschappelijke binnenruimte, waar je anderen kunt ontmoeten. 

En het gaat om sociale huurwoningen, waardoor meer gezamenlijk wonen ook mogelijk is voor mensen met een kleinere beurs.De avond werd afgerond met een plenaire terugkoppeling, discussie en korte evaluatie.

De NN vertegenwoordigers Henk en Mia waren rond 22.00 uur een bijzondere ervaring rijker en konden terugkijken op een geslaagde bijeenkomst!  Een bijeenkomst die naar meer smaakt. Het onderwerp is namelijk sterk in beweging.

In mei zijn er vele families gans met gezinsuitbreiding te zien in omgeving Tuindersvaart en een klein fietstochtje naar de andere kant van Delft leverde deze foto op; Delftsblauwe tulpenvaas omgeven door 1000 rode tulpen (Land Art Delft).

Mei:

Op donderdagavond 20 mei was een van de eerste keren dat we weer iets samen konden organiseren. Na de proeverij per zoom in maart hebben we nu een bierproeverij georganiseerd. De keuze was gevallen op de biersoort trippel. Dit zijn de bieren met een wat hoger alcoholpercentage. Tussen de verschillende bieren door had Henk Kloostra een aantal leuke verhaaltjes met wetenswaardigheden over bier. Onder andere dat Delft was in de middeleeuwen en stad met veel bierbrouwerijen. Met een aantal afgestemde bierhapjes werd het een erg gezellige avond die voor herhaling vatbaar was volgens de deelnemers.

Juni:

In juni werd het EK gespeeld. De eerste wedstrijden werden gewonnen door het Nederlands elftal. Maar in de achtste final werden wij verslagen door Joegoslavië. Uiteindelijk werd Italië Europees kampioen.  

Juli:

Op een mooie vrijdagmiddag hebben we eindelijk weer eens een happy hour kunnen houden. Iedereen bracht iets te drinken en wat lekkers mee. Kortom het was weer ouderwets gezellig.

Augustus:

Voor de eerste keer een wijnproeverij georganiseerd. Dat was een hele ervaring, want bij het echte wijnproeven moet je het weer uitspugen. Dat waren we deze keer niet van plan! Met zes ingepakte flessen, zodat het etiket niet zichtbaar was, gingen we van start. De kunst was kijken of we konden raden wat voor wijn en uit welk land? Samen met een aantal lekkere hapjes zat de stemming er al gauw goed in. Tussen het proeven door las Henk Koostra leuke anekdotes  voor over wijn. Na afloop uitleg gegeven welke wijnen het waren en uit welke land ze kwamen. De rioja kwam als lekkerste wijn uit. Al met al een geslaagde avond die voor herhaling vatbaar is.

Op zaterdagavond 18 september hebben wij na lange tijd weer een gezellige maaltijd met elkaar gehouden. Het was mosseltijd en voor degenen die daar niet van houden was er een heerlijke lekkerbek. Onder genot van een heerlijke witte wijn was de avond zeer geslaagd. Op naar het volgende evenement in oktober.

De jaarlijkse burendag valt dit jaar op 24 september. Als buren kregen wij een leuke uitnodiging van onze buur Gemiva om op deze dag gezellig te komen buurten voor een kopje koffie. Als reactie daarop zijn de dames creatief aan de slag gegaan. Het resultaat, een leuk doosje met iets lekkers daarin. Op naar een gezellige middag met onze buren.  

Corona heeft in het afgelopen jaar voor veel onrust gezorgd. Dat was in de vereniging niet anders dit jaar. Geplande vergaderingen, bijeenkomsten en samen eten ging vaak niet door. We hebben het jaar afgesloten met een gedeelde bezetting zodat iedereen op ruime afstand van elkaar kon blijven tijdens activiteiten. We wensen alle leden een voorspoedig en gezond 2022 toe.