Berichten 2021

Bijgewerkt tot 20 April

Januari:

Door de Corona pandemie zijn veel Neval Nemas activiteiten stilgevallen, maar er wordt door de bewoners – evenals door menig Hollander – veel gewandeld in de nabije landelijke omgeving.

Februari:

De winter doet alsnog en abrupt zijn intrede. Bijna alle bewoners van Nevel Nemas kunnen binnen, vanuit hun appartement genieten van de sneeuw- en ijspret buiten.

In februari vieren wij traditioneel valentijnsdag altijd met heerlijk diner. Door de corona maatregelen kon dit helaas niet plaatsvinden. Daarvoor in de plaats hebben we voor iedereen een boodschap van vriendschap gemaakt. De reacties waren geweldig positief. Wij wensen voor volgend jaar weer een gezellig samenzijn zonder corona.

Maart

Eind maart heeft Nevel Nemas deelgenomen aan een “proeverij”. Geen wijn, maar een zgn zoombijeenkomst (i.v.m Corona) van diverse wooncollectieven in Delft, georganiseerd door TOPdelft namens de gemeente Delft.

Gemeentes worden aangespoord om ook aandacht te besteden aan verschillende nieuwe wooninitiatieven. Er is vraag naar zeker in deze tijd waar eenzaamheid op de loer ligt en oude woonvoorzieningen zijn of worden afgebroken. Wat zijn de alternatieven?

Deelnemende woonverenigingen

5 wooncollectieven uit Delft en Rijswijk participeerden die avond: Centraal Wonen. Taste, Geworteld Wonen (Rijswijk), de Oude Nieuwelaan en Nevel Nemas. Onze woonvereniging is overigens de enige “ouderen” woonvereniging.De avond werd geopend met een plenaire inleiding, een voorstelrondje waarin in circa 4 minuten de woonverenigingen zich voorstelden, geïllustreerd met een aantal foto’s.In de tweede pitch werden de deelnemende wooncollectieven in kamers ingedeeld en was het voor toehoorders mogelijk vragen te stellen.Het project “Geworteld Wonen” uit Rijswijk trok veel aandacht. Rond een centraal gelegen gezamenlijke tuin voltrekt zich het gemeenschapsleven. Voor onze woonvereniging is het belangrijk dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de keuze van nieuwe bewoners. Je moet wel iets hebben met gezamenlijk wonen.Essentieel bij Nevel Nemas is juist de gemeenschappelijke binnenruimte, waar je anderen kunt ontmoeten. 

En het gaat om sociale huurwoningen, waardoor meer gezamenlijk wonen ook mogelijk is voor mensen met een kleinere beurs.De avond werd afgerond met een plenaire terugkoppeling, discussie en korte evaluatie.

De NN vertegenwoordigers Henk en Mia waren rond 22.00 uur een bijzondere ervaring rijker en konden terugkijken op een geslaagde bijeenkomst!  Een bijeenkomst die naar meer smaakt. Het onderwerp is namelijk sterk in beweging.

Mei:

Op donderdagavond 20 mei was een van de eerste keren dat we weer iets samen konden organiseren. Na de proeverij per zoom in maart hebben we nu een bierproeverij georganiseerd. De keuze was gevallen op de biersoort trippel. Dit zijn de bieren met een wat hoger alcoholpercentage. Tussen de verschillende bieren door had Henk Kloostra een aantal leuke verhaaltjes met wetenswaardigheden over bier. Onder andere dat Delft was in de middeleeuwen en stad met veel bierbrouwerijen. Met een aantal afgestemde bierhapjes werd het een erg gezellige avond die voor herhaling vatbaar was volgens de deelnemers.